Retourneren en ruilen

Retourneren

Ben je niet tevreden van een aangekocht product? Dat kan al eens gebeuren en dan heb jij het recht als klant om ons mee te delen dat je afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van een motief binnen de 14 kalenderdagen vanaf de dag van ontvangst.

Indien je wenst te retourneren kan je dit aanvragen via email of telefoon. Nadat je bevestiging kreeg voor deze retour, kan je het artikel terugsturen. Retouren die niet werd aangevraagd via email of telefoon, kunnen worden geweigerd of een administratieve kost (€15) in rekening worden gebracht.

Retourzendingen die na 14 kalenderdagen ontvangen worden of niet correct werden aangevraagd, worden geweigerd en niet terugbetaald.

Bij het terugsturen dien je rekening te houden met volgende voorwaarden:

  • De retourverzending is geheel op risico en rekening van de koper. Het is dan ook aangewezen te verzenden met traceerbaar pakket om 'verlies' te vermijden. 
  • Het artikel dient in ongewijzigde staat : ongewassen, onbeschadigd en voorzien van het originele label teruggestuurd te worden. Indien het artikel niet meer voorzien is van het originele label en hechting, dienen we 30% van het aankoopbedrag in mindering te brengen.
  • Artikelen waarvan we vermoeden dat deze in gebruik zijn genomen of opzettelijk beschadigd zijn, worden geweigerd en niet terugbetaald.
  • Fopspenen, ondergoed, zwembroeken, bikini en badpak of op maat gemaakte producten kunnen om hygiënische redenen niet worden geretourneerd.
  • Onvoldoende of niet gefrankeerde retourpakketjes worden door De Springboon niet aangenomen, ongeacht de reden van het terugsturen.
  • De kosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening tenzij er een fout werd gemaakt door ons (De Springboon).
  • De ontvangen retour zal binnen binnen de 14 dagen terug worden worden overgemaakt. (excl. verzendkosten). Betaalde je met een cadeaubon, zal je hiervoor ook voucher terugkrijgen.

Let op: Mocht je een bestelling hebben geplaatst van minstens 80€ (BE) heeft de Springboon deze gratis verzonden en dan gelden volgende regels: Als de artikelen die je retour stuurt ervoor zorgen dat je de terug gestuurde artikelen onder het totaabedrag van €80 komen, zijn we genoodzaakt de verzendkosten in mindering te brengen op het door ons terug te geven bedrag. 

Artikelen die tijdens de koppelverkoop worden geretourneerd, kunnen een lagere korting of verval van gratis verzending dan oorspronkelijk geven. Dit wordt herberekend en verrekend bij de terubetaling.

Ruilen

Het ruilen van producten kan binnen de 14 dagen na aankoop in onze fysieke winkel.

Online is het niet mogelijk om artikelen te ruilen. Artikelen kunnen enkel geretourneerd worden voor een terugstorting van het aankoopbedrag (excl. verzendkosten).

Indien je een andere maat of kleur wenst, kan je dit zeer eenvoudig doen door zelf een nieuwe bestelling te plaatsen op de webshop.