Algemene voorwaarden

Maatschappelijke zetel:

Smet Lore - De Springboon
Bazelstraat 11 Bus 0101
9150 Kruibeke
België

Wanneer je een bestelling plaatst bij De Springboon (Bazelstraat 11 b0101, 9150 Kruibeke, BE 0839.575.580) ga je akkoord met onderstaande voorwaarden.

1a. Heroproepingsrecht of verzakingsrecht - retourneren

Ben je niet tevreden van een aangekocht product? Dat kan al eens gebeuren en dan heb jij het recht als klant om ons mee te delen dat je afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van een motief binnen de 14 kalenderdagen vanaf de dag van ontvangst.

Indien je wenst te retourneren kan je dit aanvragen via email of telefoon. Nadat je bevestiging kreeg voor deze retour, kan je het artikel terugsturen. Retouren die niet werd aangevraagd via email of telefoon, kunnen worden geweigerd of een administratieve kost (€15) in rekening worden gebracht.

Retourzendingen die na 14 kalenderdagen ontvangen worden of niet correct werden aangevraagd, worden geweigerd,noch terugbetaald.

Bij het terugsturen dien je rekening te houden met volgende voorwaarden:

 • De retourverzending is geheel op risico en rekening van de koper. Het is dan ook aangewezen te verzenden met traceerbaar pakket om 'verlies' te vermijden. 
 • Het artikel dient in ongewijzigde staat : ongewassen, onbeschadigd en voorzien van het originele label teruggestuurd te worden. Indien het artikel niet meer voorzien is van het originele label en hechting, dienen we 30% van het aankoopbedrag in mindering te brengen. Uitgeknipte labels geven geen recht op terugbetaling.
 • Artikelen waarvan we vermoeden dat deze in gebruik zijn genomen of opzettelijk beschadigd zijn, worden geweigerd en niet terugbetaald.
 • Fopspenen, ondergoed, zwembroeken, bikini en badpak of op maat gemaakte producten kunnen om hygiënische redenen niet worden geretourneerd.
 • Onvoldoende of niet gefrankeerde retourpakketjes worden door De Springboon niet aangenomen, ongeacht de reden van het terugsturen.
 • De kosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening tenzij er een fout werd gemaakt door ons (De Springboon).
 • De ontvangen retour zal binnen binnen de 14 dagen terug worden worden overgemaakt. (excl. verzendkosten). Betaalde je met een cadeaubon, zal je hiervoor ook voucher terugkrijgen.

Let op: Indien je een bestelling hebt geplaatst van minstens €125, met verzending in België, heeft de Springboon deze gratis verzonden en dan geldt de volgende regel: als de artikelen die je retour stuurt ervoor zorgen dat je de terug gestuurde artikelen onder het totaabedrag van €125 komen, zijn we genoodzaakt de verzendkosten in mindering te brengen op het door ons terug te geven bedrag. 

Artikelen die tijdens de koppelverkoop worden geretourneerd, kunnen een lagere korting of verval van gratis verzending dan oorspronkelijk geven. Dit wordt herberekend en verrekend bij de terubetaling.

1b. Ruilen

Het ruilen van producten kan binnen de 14 dagen na aankoop in onze fysieke winkel.

Online is het niet mogelijk om artikelen te ruilen. Artikelen kunnen enkel geretourneerd worden voor een terugstorting van het aankoopbedrag (excl. verzendkosten).

Indien je een andere maat of kleur wenst, kan je dit zeer eenvoudig doen door zelf een nieuwe bestelling te plaatsen op de webshop.

2. Prijzen en productgegevens

De inviduele productprijzen op deze website worden uitgedrukt in Euro (€). Deze prijzen zijn inclusief BTW (21%) en exclusief verzendkosten.  De kosten van de verzending worden afzonderlijk vermeld onder het gedeelte 'Afrekenen' op deze website. 

Wij dienen de adviesprijzen van onze leveranciers te hanteren. Wij zijn dus niet verantwoordelijk voor eventuele prijsstijgingen door schommelingen op de markt.

Cadeaubonnen zijn vrijgesteld van BTW op grond van art. 44, §3, 10° van het BTW-Wetboek. 

Prijzen van producten die aan 0€ zijn getarifeerd zijn niet geldig en wijzen op een technische fout of een menselijke vergetelheid. Indien deze voorkomt in een door u geplaatste bestelling, wordt deze automatisch uit je order geschrapt.

De afbeeldingen van individuele producten op deze website worden zo waarheidsgetrouw als mogelijk weergegeven. Soms kan het echter zijn dat de kleuren van het product afwijken ten opzichte van de afbeeldingkleuren ten gevolge van verschillen in de belichting. Productgewichten vermeld op deze website zijn indicatieve brutogewichten inclusief productverpakking en postpakketverpakking.

Indien u gebruik hebt gemaakt van een door ons opgegeven kortingcode,dient deze correct te worden toegepast. Indien deze code wordt misbruikt of niet voldoet aan de door ons opgegeven voorwaarden die deze code heeft, hebben wij het recht je bestelling te herzien of zelfs geheel annuleren. U wordt hiervan altijd persoonlijk op de hoogte gesteld.

3. Bestelling en levering

Zodra we de betaling hebben ontvangen sturen we het pakket binnen de 48u naar je toe.  (Donderdag is de winkel gesloten en worden er geen pakketjes verzonden). 

Verzending van je bestelling vindt plaats na de ontvangst van het verschuldigde bedrag via onze payment service of op het rekeningnummer IBAN: BE 40 7370 3429 1563 BIC: KREDBEBB. 

Onbetaalde bestellingen blijven 7 kalenderdagen voor je gerseerveerd nadien wordt het order geannuleerd. Onbetaalde bestellingen in soldenperiode of met kortingsacties blijven maximaal 5 werkdagen gereserveerd. Je krijgt een automatische orderbevestiging per email toegezonden. (Indien u binnen 30 minuten geen e-mail ontvangt, gelieve ons te contacteren op het nummer +32 468 52 66 05 of via het contactformulier op deze website.)

Geen enkele vertraging in levering kan aanleiding geven tot verbreking van de aankoop of de betaling van schadevergoedingen ten voordele van de koper, behoudens in geval van opzettelijke vertraging. Alle goederen worden voor verzending zorgvuldig verpakt. De Springboon is niet aansprakelijk voor eventuele beschadiging of verlies tijdens de verzending. 

Wanneer een pakket op een bedrijf wordt afgeleverd en dit door een derde wordt aangenomen, zijn wij niet aansprakelijk bij verlies.

Foutief doorgegeven leveringsadressen zijn de verantwoordelijkheid van de koper en kunnen aanleiding geven tot extra kosten. Verzendkosten worden verrekend bij het afhandelen van uw besteling en worden bepaald volgens gewicht aan volgende prijzen incl. BTW:

 • naar België: € 6,95 tot 2 kg; € 7,95 tot 10 kg; € 8,95 tot 30 kg
 • naar Nederland: € 12,95
 • naar Luxemburg: € 12,95
 • naar Duitsland: € 12,95
 • naar Frankrijk: € 17,95

Bestellingen van meer dan € 125,00 incl. BTW worden gratis verzonden naar België.

Hou er rekening mee dat Bpost op zaterdagen, zondagen, feestdagen en brugdagen NIET levert. 

We verzenden alles in een traceerbaar pakket. Wens je toch een enveloppeverzending, kan dit op aanvraag en op eigen risico.

Indien een pakket niet tijdig wordt afgehaald op het aangegeven postpunt en u kiest voor een nieuwe levering, zal u voor deze extra verzending de verzendkosten aangerekend krijgen. Indien u vooralsnog het pakket na deze periode wenst te annuleren, zal er een administratieve kost van €15 extra worden afgehouden van het door u betaalde bedrag. 

Het is ook mogelijk om een betaalde bestelling bij De Springboon af te halen. In dit geval worden er geen verzendkosten aangerekend via de website.

4. Betalingsmogelijkheden

Bij De Springboon kan je betalen met Bancontact, Kredietkaart, KBC, Belfius, iDEAL, SOFORT of PayPal of met een overschrijving betalen op het rekeningnummer IBAN: BE 40 7370 3429 1563 BIC: KREDBEBB. Hou er wel rekening mee dat het enkele dagen kan duren voordat uw betaling op onze rekening staat wanneer je beslist met een overschijving te betalen. Bestelling betaald met bancontact of Ideal wordt het pakket binnen 24 uur na ontvangst verzonden. (m.u.v. zon- en feestdagen ensluitingsdagen van de winkel).

U krijgt een automatische e-mail wanneer de artikel verzonden zijn alsook het bestellingsoverzicht en de totale (reeds betaalde) kosten.

5. Overmacht

De Springboon is niet aansprakelijk voor een vertraging in de uitvoering of voor niet-uitvoering van de verbintenissen omwille van gebeurtenissen buiten onze normale controle, inbegrepen: productieonderbrekingen, moeilijkheden bij aanvoer van of tekorten aan grondstoffen, werkkrachten, transport of energie, vertragingen in het transport, stakingen, lock-outs, werkonderbrekingen en andere collectieve arbeidsgeschillen, die hetzij onszelf, hetzij onze leveranciers treffen.

6. Privacybeleid

De Springboon voert veiligheid en privacy hoog in het vaandel. We stellen dan ook alles in het werk om de GDPR-wetgeving te respecteren en jullie als klant goed te informeren. Het privacybeleid wordt hier toegelicht.

7. Toepasselijk recht

Alle overeenkomsten afgesloten met de verkoper worden beheerst door het Belgische recht. De Belgische rechtbanken zijn exlusief bevoegd. 

8. Wijzigingen 

De Springboon behoudt zich het recht voor om de algemene voorwaarden te wijzigen.

Copyright op de site-inhoud. Als een hecht team besteden we heel veel aandacht aan het schrijven van gepersonaliseerde product- en merkbeschrijvingen waar mogelijk. Afbeeldingen en teksten mogen op geen enkele wijzen gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming. De inhoud van de site is onderhevig aan het auteursrecht (copyright).